Facebook

SINISET

Seppo nro: 141

Vaalimainos

Sepon blogi

Arvoisa helsinkiläinen!

Sunnuntai 14.9.2014 klo 11:09 - Seppo Kanerva


Seuratessani tämän päivän politiikkaa tulee väistämättä mieleen ne epäkohdat jotka kohdistuvat puoleen kansastamme. Nämä ryhmät ovat lapset ja eläkeläiset. Kansamme kehittyi valveutuneen valtiojohdon ja ymmärtäväisten esivanhempiemme avulla köyhästä maatalousvaltiosta rikkaaksi teollistuneeksi hyvinvointiyhteiskunnaksi. Niukoistakin oloista lähetettiin lapset koulun penkille.

Suomi on korkeasti koulutettujen maa. Nyt lapset on unohdettu, lapsilisiä leikataan, nuoret ovat työttömiä ja opettajia lomautetaan. Entä sitten eläkeläiset? Maamme kansalaisista on neljännes eläkeläisiä. heidät mielletään usein passiiviseksi kansanosaksi. Eläkeläisten osuus kansantaloudessamme on kuitenkin merkittävä, sillä he ovat suurin yksityisen sektorin palvelua ostava ryhmä. Siksi eläkeläisten rasittaminen ylimääräisillä veroilla, kuten taitettu indeksi, eläkeleikkaukset ja raippaverot ovat lyhytnäköistä politiikkaa.

Eläkeläisiltä kerätyillä varoilla rahoitetaan yhteiskunnan toimintoja ja eläkeyhtiöiden kautta julkista sektoria, ilman että eläkeläiset ovat edes mukana päätöksenteossa heidän varoja käytettäessä. Kauppalehti toteaa 14.8.2014, että; "huoli pois, eläkkeiden maksuvaroja riittää jopa sadaksi vuodeksi", siksi eläkkeiden tasoa pitäisi nostaa ja poistaa leikkaukset. Tällä vähennettäisiin paineita pienten eläkkeiden aiheuttamiin sosiaaliturvan paineisiin. Samalla se lisäisi kotimaista kulutusta, joka puolestaan poikii työpaikkoja. Kerätyt eläkevarat makaavatkin turhan panttina ja toimettomana rahana elvyttämättä yhdyskuntaamme.

Kansantaloudellemme ja tulevaisuudellemme ei ole yhdentekevää se millainen on lapsiperheiden ja eläkeläisten toimeentulo.