Facebook

Perussuomalaiset

Seppo nro: 163

Vaalimainos

Sepon blogi

HS - Kommodorin viimeinen taisto

Keskiviikko 19.11.2014 klo 21:03 - Seppo

Lue Hesarin juttu minusta osoitteessa: http://www.hs.fi/kaupunki/a1416023986392

Tehdäänkö Suomen historian merkittävä geopoliittinen hanke?

Tiistai 23.9.2014 - Seppo Kanerva

Miksi ydinvoimalaa suunnitellaan pohjoiseen, kun teollisuus on etelässä? Sähkön siirtokulut eivät ole ilmaisia, emmekä jalosta uraania, se tulee Venäjältä. Jatketaan rataa Kolarista Norjaan Jäämerelle Skiboteniin tai Hammerfestiin, jonne tulee kaasuputki Snövitin öljy- ja kaasukentiltä.

Sen ratatyön yhteydessä voisi rakentaa sinne myös kaasu- ja öljyputket. Se toisi huoltovarmuutta epävarmojen Venäjän toimien vastapainona. Näin liittyisimme Länsi-Euroopan kaasuputkiverkkoon.
Tämä rakennustyö voitaisiin luontoa säästäen tehdä tunturitunneleilla. Tarvitaanko siis kallista LNG - asemaa Pohjanlahden rannalle (Tornioon). Sekin olisi säästöä.

Ratahankkeen kustannukset ovat 1,5 miljardin luokkaa, johon takuuvarmasti saataisiin lähes miljardi EU- rahaa, sillä hanke sopii hyvin EU:n Euroopan-laajuisten pitkäaikaisten energia- ja liikenneinvestointien ohjelmaan.

Minä laittaisin tarpeettomista 7-8 miljardin ydinvoimalahankevaroista 1,5 - 2 miljardia ratayhteyteen Jäämerelle, 1 miljardilla tehtäisiin kaasuvoimala Pohjois- Suomeen ja loput, ehkä vain 3-4 miljardia sijoitettaisiin uusiutuviin kotimaisiin energiamuotoihin.

Suomellahan on korkeatasoinen osaaminen ja tekniikka kaasuvoimalan tekoon (Wärtsilä) ja sellainen valmistuisi muutamassa vuodessa. Lisäksi kaasuenergian hiilidioksiinijalanjälki on huomattavasti pienempi, kuin kivihiilellä, turpeella tai öljyllä. Tässäpä eduskunnalle ja maamme hallitukselle mietittävää.

Arvoisa helsinkiläinen!

Sunnuntai 14.9.2014 klo 11:09 - Seppo Kanerva

Seuratessani tämän päivän politiikkaa tulee väistämättä mieleen ne epäkohdat jotka kohdistuvat puoleen kansastamme. Nämä ryhmät ovat lapset ja eläkeläiset. Kansamme kehittyi valveutuneen valtiojohdon ja ymmärtäväisten esivanhempiemme avulla köyhästä maatalousvaltiosta rikkaaksi teollistuneeksi hyvinvointiyhteiskunnaksi. Niukoistakin oloista lähetettiin lapset koulun penkille.

Suomi on korkeasti koulutettujen maa. Nyt lapset on unohdettu, lapsilisiä leikataan, nuoret ovat työttömiä ja opettajia lomautetaan. Entä sitten eläkeläiset? Maamme kansalaisista on neljännes eläkeläisiä. heidät mielletään usein passiiviseksi kansanosaksi. Eläkeläisten osuus kansantaloudessamme on kuitenkin merkittävä, sillä he ovat suurin yksityisen sektorin palvelua ostava ryhmä. Siksi eläkeläisten rasittaminen ylimääräisillä veroilla, kuten taitettu indeksi, eläkeleikkaukset ja raippaverot ovat lyhytnäköistä politiikkaa.

Eläkeläisiltä kerätyillä varoilla rahoitetaan yhteiskunnan toimintoja ja eläkeyhtiöiden kautta julkista sektoria, ilman että eläkeläiset ovat edes mukana päätöksenteossa heidän varoja käytettäessä. Kauppalehti toteaa 14.8.2014, että; "huoli pois, eläkkeiden maksuvaroja riittää jopa sadaksi vuodeksi", siksi eläkkeiden tasoa pitäisi nostaa ja poistaa leikkaukset. Tällä vähennettäisiin paineita pienten eläkkeiden aiheuttamiin sosiaaliturvan paineisiin. Samalla se lisäisi kotimaista kulutusta, joka puolestaan poikii työpaikkoja. Kerätyt eläkevarat makaavatkin turhan panttina ja toimettomana rahana elvyttämättä yhdyskuntaamme.

Kansantaloudellemme ja tulevaisuudellemme ei ole yhdentekevää se millainen on lapsiperheiden ja eläkeläisten toimeentulo.

Eläkeläisillä on merkittävä rooli kansantaloudessamme.

Torstai 21.8.2014 - Seppo Kanerva

Maamme kansalasisista on neljännes eläkeläisiä. Meidät mielletään usein passiiviseksi kansanosaksi. Eläkeläisten osuus kansantaloudessamme on kuitenkin merkittävä – on siis virheellistä ajatella meitä vain passiivisina kuluina.

Olemme suuri yksityisen sektorin palveluja ostava ryhmä. Tätä taustaa vasten eläkeläisten rasittaminen ylimääräisillä veroilla, kuten taitettu indeksi, eläkeleikkaukset ja raippaverot on lyhytnäköistä politiikkaa. Me eläkeläiset olemme merkittävä ryhmä, joka maksamillamme veroilla sekä meiltä leikatuilla ja kerätyillä varoilla lainoitamme eläkeyhtiöiden välityksellä julkista sektoriamme. Me rahoitamme siis kahta kautta hyvinvointiyhteiskuntamme toimintaa.

Kun eläkeyhtiöissä on eläkkeiden maksuvaroja jopa sadaksi vuodeksi ( ” Huoli pois, eläkerahoja riittää” otsikko Kauppalehdessä 14.8.2014 ), niin eläkkeiden tasoa pitäisi kyetä nostamaan ja poistamaan leikkaukset. Tällä vähennettäisiin paineita pienten eläkkeiden aiheuttamaan sosiaaliturvan tarpeeseen. Saksassa jopa keskuspankki kehottaa palkkojen korotuksiin ( Hesa 16.8.2014 ), jotta kotimaan kysyntä lisääntyisi.

Eläkeleikkausten poistolla ja eläkkeiden korotuksilla olisi vastaava merkitys. Me eläkeläiset emme siis ole passiivinen kansanosa vaan merkittävä yhteiskunnan rahoittaja. Koska olemme jo nyt ja etenkin tulevaisuudessa myös merkittävin yksityisen sektorin palveluja ostava ryhmä, ei kansantaloudellemme ole yhdentekevää se millainen on eläkeläisten toimeentulo.  Seppo Kanerva

Blogi avattu

Sunnuntai 1.6.2014 - Seppo

Hei, olen avannut blogin sivuilleni, jossa kirjoitan ajankohtaista asioista.